Słodka rozkosz Małgorzatki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienity prosty przepis na tort

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt gotowy kupiony w Biedronce
    brzoskwinie w puszce
    dwa kremy o smaku śmietankowym
    krem o smaku ajerkoniakowym
    wiórka kokosowe
    winogron
    dżem wiśniowy
    rafaello
    płatki kwiatów
    wiśnie w zalewie
    margaryna
    mleko




Słodka rozkosz małgorzatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeden z biszkoptów nasączyć sokiem z brzoskwiń oraz posmarować dżemem wiśniowym. Na to nałożyć warstwę kremu o smaku ajerkoniakowym (przygotowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu), następnie na nałożony krem położyć kolejną warstwę biszkoptu (również nasączonego sokiem lub alkoholem). Na tą warstwę nakładamy krem wymieszany z kawałkami brzoskwiń oraz na całość kładziemy ostatni biszkopt. Na koniec pozostaje nam jedynie dekoracja tortu - obsmarowujemy tort dookoła kremem i przyozdabiamy według własnego uznania (obkładamy dookoła wiórkami kokosowymi, a na górze układamy owoce oraz elementy dekoracyjne).

Porady

Nie jedzcie za dużo na raz... kusi :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy