Biszkopt gotowy kupiony w Biedronce
brzoskwinie w puszce
dwa kremy o smaku śmietankowym
krem o smaku ajerkoniakowym
wiórka kokosowe
winogron
dżem wiśniowy
rafaello
płatki kwiatów
wiśnie w zalewie
margaryna
mleko
Słodka rozkosz małgorzatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jeden z biszkoptów nasączyć sokiem z brzoskwiń oraz posmarować dżemem wiśniowym. Na to nałożyć warstwę kremu o smaku ajerkoniakowym (przygotowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu), następnie na nałożony krem położyć kolejną warstwę biszkoptu (również nasączonego sokiem lub alkoholem). Na tą warstwę nakładamy krem wymieszany z kawałkami brzoskwiń oraz na całość kładziemy ostatni biszkopt. Na koniec pozostaje nam jedynie dekoracja tortu - obsmarowujemy tort dookoła kremem i przyozdabiamy według własnego uznania (obkładamy dookoła wiórkami kokosowymi, a na górze układamy owoce oraz elementy dekoracyjne).
Komentarze