Roladki Meandry

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolorowe roladki z nadzieniem warzywnym.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Mały brokuł
    • 5 dag sera żółtego
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ puszki groszku
    • Bułka tarta do panierki
    • Jajko
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz

Roladki meandry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brokuł 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu drobno kroimy i przekładamy do naczynia.
  • farsz 2. Dodajemy pokrojona drobno paprykę oraz starty na tarce o dużych oczach ser.
    Następnie odlewamy z zalewy groszek i łączymy z warzywami, mieszamy wszystkie składniki razem.
  • farsz 3. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy robią roladki
  • roladki 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • roladki 5. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy