• ½ kg schabu
• Mały brokuł
• 5 dag sera żółtego
• ½ papryki czerwonej
• ½ puszki groszku
• Bułka tarta do panierki
• Jajko
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Roladki meandry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu drobno kroimy i przekładamy do naczynia.
2.Dodajemy pokrojona drobno paprykę oraz starty na tarce o dużych oczach ser.
Następnie odlewamy z zalewy groszek i łączymy z warzywami, mieszamy wszystkie składniki razem.
3.Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy robią roladki
4.Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Komentarze