Roladki śledziowe ze śliwką w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety wyjmujemy z zalewy i lekko wycieramy ręcznikiem papierowym.
Śliwki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 30 minut aż napęcznieją i odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i czekamy aby puściła sok. około 20 minut. Można również użyć cebuli z zalewy.
Śmietanę, majonez i jogurt mieszamy z przyprawami, dodajemy wyciśniętą cebulę i pokrojonym 1 ogórki.
Filety rozkładamy na desce, na każdy kładziemy śliwkę i kawałek ogórka. Zwijamy i spinamy wykałaczką.
Na półmisek wylewamy sos śmietanowy, układamy roladki śledziowe, posypujemy natką pietruszki i owocem granatu. Podajemy schłodzone, smacznego.
Komentarze