Roladki wieprzowe nadziewane borowikami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czas na wykorzystanie zapasów z tegorocznego grzybobrania.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlet schabowy 4 szt.
    Cebula biała 1 szt.
    Borowiki posiekane w kostkę 25 dag
    Sól i pieprz do smaku
    Maggi do smaku
    Tłuszcz do smażenia

Roladki wieprzowe nadziewane borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na tłuszczu, następnie wrzucić borowiki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 20 minut. Po czym grzyby ostudzić, kłaść łyżką na rozbity kotlet schabowy, starannie zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie posmarować masłem, ułożyć roladki, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy