Roladki wieprzowe nadziewane łososiową szynką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealne na niedzielny obiad.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlet schabowy 6 szt.
    Szynka łososiowa 6 plasterków
    Ser żółty GOUDA 6 plasterków
    Papryka czerwona 1 szt.
    Szpinak świeży 1 opakowanie
    Sól i pieprz do smaku
    Oliwa z oliwek 1 łyżka
    maggi
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do panierki
    Jajko 2 szt.
    Mleko 1/3 szklanki

Roladki wieprzowe nadziewane łososiową szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Paprykę oczyścić, pokroić w paski i podsmażyć na oliwie razem ze szpinakiem z dodatkiem maggi. Następnie na rozbite kotlety układać: szynka, ser żółty i farsz z papryki i szpinaku. Zwijać w roladkę i spiąć wykałaczkami. Jajka dokładnie wymieszać z mlekiem, maczać roladki, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy