Roladki wołowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moje ulubione, nie duszę ich podlanych wodą a tylko smażę na oleju. I dzięki temu są dla mnie idealne.

  • 60 min

Składniki:


  • 4 plastry wołowiny
    4 kawałki boczku wędzonego ( ja miałam wędzony, parzony )
    4 połówki ogórka konserwowego ( jeśli są duże, to ćwiartki )
    4 kawałki papryki konserwowej
    musztarda
    pieprz, sól
    olej do smażenia

Roladki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry wołowiny rozbijamy dość cienko, posypujemy solą, pieprzem i smarujemy dość sporą ilością musztardy. Na każdym plastrze układamy boczek, ogórek i paprykę, zawijamy w roladkę. Jeśli jest potrzeba, można spiąć wykałaczkami.
    Roladki układamy na rozgrzanym oleju ( ma być go sporo ) i smażymy z każdej strony pod przykryciem, do momentu, gdy mięso będzie miękkie ( tak ok. 50 minut ).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy