Roladki z farszem szpinakowo-serowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka i pyszna potrawa, która idealnie pasuje na niedzielny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • - podwójna pierś z kurczaka
    - opakowanie mrożonego szpinaku
    - ¾ opakowania sera typu Feta
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 jajko
    - sól i pieprz

Roladki z farszem szpinakowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś dokładnie oczyszczamy, następnie kroimy w plastry. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy szpinak, kiedy będzie on już miękki dodajemy ser i czosnek przeciśnięty przez praskę. ( Nie doprawiamy już farszu gdyż ser jest dość słony)
    Ostudzony farsz wykładamy na pierś, następnie zwijamy i spinamy wykałaczką.
    Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy jajkiem doprawionym solą.
    Pieczemy około 35-40 min w tem. 180 st.

Porady

Idealnie smakują z podsmażonymi na masełku pieczarkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy