Roladki z karczku z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: plastry mięsa lekko rozbić natrzeć solą, pieprzem. Mięso ułożyć w misce, skropić 1 łyżeczką oleju, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. 1 gruszkę obrać, pokroić w słupki. Na każdy plaster mięsa ułożyć po kilka słupków gruszki, zwinąć w roladę, mocno owinąć nitką lub spiąć drewnianym patyczkiem. Roladki otoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Ułożyć roladki w naczyniu żaroodpornym, przykryć plastrami drugiej gruszki. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni około 50 minut. Przed końcem pieczenia sprawdzić widelcem czy mięso jest upieczone.
Porady
1.gruszki można dodatkowo posypać zmielonymi goździkami.
Komentarze