Roladki z karkówki i metki cebulowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pisać wiele nie będziemy. Po prostu rozpływają się w ustach

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry karkówki (po około 200 g)
    4 sztuki metki cebulowej (po 100 g)
    4 łyżki musztardy rosyjskiej
    250 g smalcu wieprzowego
    1 litr bulionu warzywnego
    2 marchewki
    3 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka mąki
    50 ml zimnej wody
    sól, pieprz

Roladki z karkówki i metki cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z karkówki i metki cebulowej 1. Plastry karkówki rozbijamy. Po jednej stronie smarujemy musztardą, rozsmarowujemy metkę. Zawijamy, związujemy sznurkiem i smażymy na rozgrzanym smalcu.
    W dużym rondlu rozgrzewamy bulion, dodajemy startą na dużych oczkach marchew oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przekładamy podsmażone roladki. Dusimy pod przykryciem przez około 60 min na „wolnym” ogniu. Zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy