2.Na patelni rozgrzać olej i krótko przesmażyć mięso z dwóch stron do czasu lekkiego zrumienienia i odparowania wody,zdjąć z patelni i przestudzić.
3.Ser pokroić na 8 kawałków.
4.Przygotować ciasto. Wszystkie składniki przełożyć do miski i rękoma wyrobić gładkie ciasto,podzielić na 8 kawałków.Każdy kawałek lekko podsypać mąką i rozwałkować na cienki prostokąt /około 3 mm./.
5.Z brzegu każdego kawałka rozsmarować 1 łyżeczkę keczupu,położyć kawałek sera i jeden filecik.Założyć brzegi ciasta na mięso i zwinąć całość w roladkę.
6.Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,każdą posmarować olejem i posypać suszonym oregano.
7.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec 25 do 30 min.
Komentarze