Roladki ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sposób na dobry i szybki obiad ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego
    6 szparagów białych lub zielonych
    pół papryki czerwonej
    3-4 ogórki konserwowe
    6 plastrów żółtego sera
    przyprawy wg uznania ( ja użyłam Kucharka i pieprzu)
    olej do smażenia
    bułka tarta i jajko do panierowania

Roladki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbić, przyprawić i wstawić do lodówki.
    Szparagi obrać, ugotować do miękkości z dodatkiem soli i cukru.
    Pokroić w paseczki paprykę oraz ogórki konserwowe.
    Ugotowane szparagi pokroić na połówki (odkroić łebki)
    Wyjąć mięso. Na plaster schabu położyć plaster sera, szparagę, paprykę oraz ogórka konserwowego. Ciasno zwinąć w rulon, chowając brzegi.
    Roladki panierować w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na wolnym ogniu.

Porady

Szparagi nie mogą być rozgotowane, ani za krótko gotowane, gdyż będą łykowate.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy