6 plastrów schabu wieprzowego
6 szparagów białych lub zielonych
pół papryki czerwonej
3-4 ogórki konserwowe
6 plastrów żółtego sera
przyprawy wg uznania ( ja użyłam Kucharka i pieprzu)
olej do smażenia
bułka tarta i jajko do panierowania
Roladki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab cienko rozbić, przyprawić i wstawić do lodówki.
Szparagi obrać, ugotować do miękkości z dodatkiem soli i cukru.
Pokroić w paseczki paprykę oraz ogórki konserwowe.
Ugotowane szparagi pokroić na połówki (odkroić łebki)
Wyjąć mięso. Na plaster schabu położyć plaster sera, szparagę, paprykę oraz ogórka konserwowego. Ciasno zwinąć w rulon, chowając brzegi.
Roladki panierować w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażyć na wolnym ogniu.
Porady
Szparagi nie mogą być rozgotowane, ani za krótko gotowane, gdyż będą łykowate.
Komentarze