ROLMOPSY OCTOWE

0 (0 ocen)

  • 20 min

Świetne na ,,przegryzkę "

  • 20 min

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych solonych
    czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    3 ogórki octowe
    musztarda
    marynata octowa:
    2 szkl wody
    2 szkl octu
    7 łyżek cukru
    łyżeczka soli
    1 cebula
    2 liście laurowe
    3 ziela ang
    6 ziaren pieprzu kolorowego

Rolmopsy octowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy do pożądanej słoności. Ocet zagotować z wodą, cukrem
    i resztą przypraw oraz plastry cebuli. Zagotować i ostudzić. Zimną
    zalewą zalać płaty śledziowe. Odstawić na noc. Na drugi dzień
    pokroić ogórki i paprykę w paski, cebulę w piórka. Osączyć śledzie
    z marynaty, na każdym płacie ułożyć cebulę, paprykę i ogórka,
    zwinąć , spiąć wykałaczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy