Rolowany boczek na kanapki

0 (0 ocen)

Smaczny na ciepło i na zimno ....

Składniki:

  • -boczek wieprzowy 1 kg
    -przyprawa do grilla 3 łyżeczki
    -czosnek 2 ząbki
    -papryka 2 łyżeczki
    -pieprz do smaku
    -papryka czerwona 1/2 sztuki
    -papryka żółta 1/2 sztuki
    -oliwa 1 łyżka

Rolowany boczek na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć, osuszyć, wyrównać mięso żeby ładnie się dał zrolować.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wymieszać olej z przyprawami, natrzeć dokładnie boczek.
    Włożyć do szklanego naczynia, przykryć pokrywką albo folią, odstawić na całą noc do lodówki.
  • Rolowany boczek na kanapki 2. Ułożyć na boczku pokrojoną paprykę, zrolować, obwiązać sznurkiem.
    Boczek włożyć do rękawa lub woreczka do pieczenia.
    Piec w temperaturze 170-180 stopni około półtorej godziny.
    Po wychłodzeniu cienko kroić podawać do kanapek.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy