Różane mini babeczki

0 (0 ocen)

Aromatyczne, mięciutkie, wilgotne a jednocześnie idealnie wypieczone.

Składniki:

  • Ciasto:
    - 200 g. masła (miękkie)
    - 50 g. cukru pudru
    - 1 łyżka proszku do pieczenia
    - 170 g. mąki
    - 3 jaja
    - 4 łyżki mleka
    - kilka kropel esencji wanilii
    - 5 łyżek marmolady z dzikiej róży

Różane mini babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dodawać jajka, esencję, mleko i zmiksować.
    Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksować na małych obrotach. Na koniec dodać marmoladę.
    Gotową masę przekładać łyżką do foremek.
    Jeżeli ktoś ma gałkownicę do lodów to lepiej użyć, gdyż babeczki urosną jednej wielkości.
  • 2. Babeczki piec w 170 stopniach przez ok. 25 min, do suchego patyczka.

Komentarze

Podobne przepisy