Różowa surówka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Świetna surówka z rzodkiewką w roli głównej.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej
    1 duży pęczek rzodkiewki
    1/2 cebuli czerwonej
    1 op. kiełków rzodkiewki
    3 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki płynnego miodu
    sól, pieprz

Różowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w paseczki.
    Rzodkiewkę szatkujemy w cienkie słupki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy.
    Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy kiełki i ponownie mieszamy.
  • 2. Olej, sok z cytryny, miód, szczyptę soli i szczyptę pieprzu dokładnie mieszamy (można roztrzepać sos w szczelnie zamkniętym słoiczku).
    Do sałatki dodajemy sos i dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy