Różowa surówka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Dzieci ją uwielbiaja

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:

    1/2 małej główki czerwonej kapusty
    1 słodkie jabłko
    1/2 czerwonej cebuli
    sok z połowy cytryny
    3 łyżki kwaśnej śmietany 12%

Różowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić dosyć drobno. Wrzucić pokrojoną na wrzątek i blanszować, czyli gotować około 5 minut.
  • 2. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny.
  • 3. Dodać starte, na tarce z grubymi oczkami, jabłko i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodać śmietanę i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2014

Komentarze

Podobne przepisy