Różowe babeczki

0 (0 ocen)

Pyszne babeczki zaskakują łatwościa

Składniki:

  • Składniki (babeczka dwukolorowa):
    2 czubate łyżki kaszy manny,
    2 łyżki cukru,
    20 dag malin,
    1,5 szklanki mleka,
    żelatyna.
    ______________________________

    Składniki (babeczka jednokolorowa) :
    20 dag serka waniliowego,
    20dag malin (mogą być mrożone) ,
    2 łyżki cukru pudru,
    łyżeczka żelatyny.

Różowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie :
    Babeczka dwukolorowa:
    Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z minimalną ilością wody. Zagotuj w rondelku mleko. Dodaj kaszę manną rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Gotuj 3-5minut. 1/3 część owoców zmiksuj, dodaj łyżeczkę żelatyny. Wlej masę do 1/3 części foremki. Kaszę manną odstaw z ognia i wymieszaj z pozostałymi owocami na puszystą masę. Uzupełni pozostałą część foremki. Odstaw do lodówki.
  • 2.
    Przygotowanie :
    Babeczka jednokolorowa:
    Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z minimalną ilością wody.
    Rozpuszczoną żelatynę połącz z twarożkiem, dodaj owoce, cukier puder i delikatnie wymieszaj. Foremkę wypełnij masą. Schłodź w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy