Różowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie :
Babeczka dwukolorowa:
Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z minimalną ilością wody. Zagotuj w rondelku mleko. Dodaj kaszę manną rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Gotuj 3-5minut. 1/3 część owoców zmiksuj, dodaj łyżeczkę żelatyny. Wlej masę do 1/3 części foremki. Kaszę manną odstaw z ognia i wymieszaj z pozostałymi owocami na puszystą masę. Uzupełni pozostałą część foremki. Odstaw do lodówki.
2.
Przygotowanie :
Babeczka jednokolorowa:
Owoce starannie umyj. Mrożone trzeba przesypać cukrem pudrem i odstawić na 30min do czasu aż zmiękną. Wymieszaj w kubeczku żelatynę z minimalną ilością wody.
Rozpuszczoną żelatynę połącz z twarożkiem, dodaj owoce, cukier puder i delikatnie wymieszaj. Foremkę wypełnij masą. Schłodź w lodówce.
Komentarze