rumowe omleciki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Taki deser zachwyci każdego

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 jajka
    8 czubatych łyżek mąki pszennej
    1/3 szklanki mleka
    2 łyżki rumu
    Łyżka cukru kokosowego


    Cukier puder

Rumowe omleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielam białka od żółtek, żółtka ucieram z cukrem, białka ubijam na sztywną pianę. Do żółtek dodaję mleko i przesianą mąkę-ubijam trzepaczką by pozbyć się grudek. Na koniec dodaję rum i pianę z białek, bardzo delikatnie łączę składniki ciasta. Na teflonowej patelni łyżką wylewam ciasto,formując nieregularne kształty. Smażę na rumiano,posypuję cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy