Ruskie krokieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać i wsypać do wysokiego naczynia , dodać jajka, sól, oliwę i mleko.Zmiksować i dodać wodę. Pozostawić na pół godziny.Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki.
2.Zieleninę drobno posiekać. Ser i ziemniaki zmielić. Włożyć do miski.
Pieczarki oczyścić , pokroić i usmażyć na łyżce oliwy.
Dodać do masy wraz z posiekaną zieleniną. Doprawić solą i pierzem.
3.Na każdy naleśnik nakładać łyżką farsz i składać w krokiety.
Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na oliwie z obu stron.
Podawać zaraz po upieczeniu.
Porady
Krokiety można zrobić dzień wcześniej, a przed podaniem tylko obsmażyć.
Komentarze