Ruskie naleśniki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie idealne na postny piątek i dla fanów ruskich pierogów :).

  • 60 min

Składniki:

  • 250 gramów twarogu (u mnie półtłusty)
    około pół kilograma ugotowanych ziemniaków (najlepiej ugotować je dzień wcześniej - farsz będzie bardziej zwarty)
    jedna średnia cebula
    sól
    pieprz
    około 10 naleśników

Ruskie naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrój na drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor na niewielkiej ilości tłuszczu.
  • 2. Twaróg i ziemniaki przepuść przez praskę do ziemniaków lub ugnieć ugniataczem do ziemniaków.
  • 3. Do masy ziemniaczano-twarogowej dodaj cebulę, pieprz i sól. Wymieszaj dobrze wszystkie składniki.
  • 4. Rozsmaruj farsz na ciepłych naleśnikach i zwiń je w rulon.
  • 5. Podawaj gorące i polane zeszkloną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy