Ryba w cieście piwnym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -2 filety z ryby np. dorsz
    -1 jajko
    -ok. 4 łyżek mąki
    -ok. 1/2 szklanki piwa
    -sól
    -pieprz
    -zioła
    -tłuszcz np. masło klarowane

Ryba w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, doprawić do smaku. Jajko, mąkę i piwo rozmącić na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Ilości mąki nie można podać dokładnie, gdyż jest to zależne od jej stanu wilgotności. Na talerz nasypać nieco mąki, obtoczyć w niej rybę, a następnie w cieście. Usmażyć na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy