RYBA W CIEŚCIE Z CEBULKĄ

0 (0 ocen)

Ryba pasuje na zwykłą kolacje jak i na świąteczny stół

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    500 g ulubionej ryby
    2 jajka
    5 łyżek mąki
    Trochę mleka
    Vegeta
    Przyprawa do ryb
    Olej do smażenia
    4 duże cebule
    2 łyżki masła klarowanego
    Magii
    Sól
    Pieprz natka pietruszki

Ryba w cieście z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE;
    Rybę porcjujemy na mniejsze kawałki przyprawiamy przyprawą do ryb i odstawiamy na parę minut . Z jajka mąki i mleka robimy ciasto konsystencji gęstej śmietany z dodatkiem Vegety . Na patelni rozgrzewamy oliwę. Każdą rybę obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto . wykładamy na półmisek . Cebulę obieramy i kroimy w piórka smażymy na maśle klarowanym i doprawiamy solą magii i pieprzem. Tak przygotowaną cebulkę wykładamy na rybę posypujemy posiekaną natką pietruszki . Ryba smakuje na ciepło jak i na zimno. Gotowe smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy