Ryba w sosie kokosowym po bajańsku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo szybko to idzie jak się ma odrobinkę wprawy ;) Jakieś 15 min od rozmrożenia, ryba jest prosta do przyrządzania, bo nie potrzeba jej przedtem przyprawiać czy zmiękczać jak mięsa.

  • 10 min

Składniki:

  • Surowa ryba przyprawiona sokiem z limonki i solą
    Przyprawy: tempero baiano, colorifico i pimenta calabresa
    Olej z oliwek i palmowy - dende
    Cebula tarta i pokrojona w plastry
    Czosnek
    Papryka czewona i zielona
    Pomidory
    Natka kolendry

Ryba w sosie kokosowym po bajańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wstępie natrzeć rybę limonką bądź cytryną, posolić i odstawić na jakieś 20min. Podsmażyć startą cebulę i wyciśnięty czosnek na oleju z oliwek .
    Dodać przyprawy; TEMPERO BAIANO , PIMENTA CALABRESA i COLORIFICO
    Położyć na to rybę.
    Dodać olej dende (opcjonalnie )
    Położyć na wierzch pokrojone warzywa cebulę, paprykę i pomidory oraz posiekaną kolendrę
    Zalać mlekiem kokosowym i uzupełnić wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy