Bardzo szybko to idzie jak się ma odrobinkę wprawy ;) Jakieś 15 min od rozmrożenia, ryba jest prosta do przyrządzania, bo nie potrzeba jej przedtem przyprawiać czy zmiękczać jak mięsa.
10 min
Składniki:
Surowa ryba przyprawiona sokiem z limonki i solą
Przyprawy: tempero baiano, colorifico i pimenta calabresa
Olej z oliwek i palmowy - dende
Cebula tarta i pokrojona w plastry
Czosnek
Papryka czewona i zielona
Pomidory
Natka kolendry
Ryba w sosie kokosowym po bajańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na wstępie natrzeć rybę limonką bądź cytryną, posolić i odstawić na jakieś 20min. Podsmażyć startą cebulę i wyciśnięty czosnek na oleju z oliwek .
Dodać przyprawy; TEMPERO BAIANO , PIMENTA CALABRESA i COLORIFICO
Położyć na to rybę.
Dodać olej dende (opcjonalnie )
Położyć na wierzch pokrojone warzywa cebulę, paprykę i pomidory oraz posiekaną kolendrę
Zalać mlekiem kokosowym i uzupełnić wodą.
Komentarze