Ryba w sosie serowo-cebulowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ryba w ciut innej odsłonie tym razem zalana sosem serowo-cebulowym. Ekspresowe danie rybne idealne na obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 filety ryby Morszczuka ( lub inna rybka)
    Przyprawy: Sól / pieprz / odrobina przyprway do ryb
    4 łyżki mąki
    4 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    Tłuszcz do smażenia
    3 plasterki serka Hochland ( w woreczkach pojedynczo pakowane)
    4 łyżki mleka
    1 cebula

Ryba w sosie serowo-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oprószyć przyprawami. Jajko roztrzepać doprawić solą i pieprzem. Mąkę z bułką tarta wymieszać.
    Filety rybne panierujemy pierwsze w jajku następnie w mące z bułką tartą i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i zapiekamy z obu stron.
    Na masełku szklimy posiekaną cebulkę. Podgrzać delikatnie mleko i dodajemy plasterki sera. Wymieszać żeby się rozpuścił serki następnie na zarumienioną cebulką wylewamy mleko z rozpuszczonymi serkami dokładnie zamieszać i ściągnąć z ognia od razu i sos serowo-cebulowy gotowy.
    Podawać z frytkami, ziemniaczkami czy samodzielnie z surówką.
    Można zrezygnować z panierowania ryby i zrobić ją z piekarnika

Porady

Podawać z frytkami, ziemniaczkami czy samodzielnie z surówką. Można zrezygnować z panierowania ryby i zrobić ją z piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy