Ryba w sosie serowo-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety oprószyć przyprawami. Jajko roztrzepać doprawić solą i pieprzem. Mąkę z bułką tarta wymieszać.
Filety rybne panierujemy pierwsze w jajku następnie w mące z bułką tartą i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i zapiekamy z obu stron.
Na masełku szklimy posiekaną cebulkę. Podgrzać delikatnie mleko i dodajemy plasterki sera. Wymieszać żeby się rozpuścił serki następnie na zarumienioną cebulką wylewamy mleko z rozpuszczonymi serkami dokładnie zamieszać i ściągnąć z ognia od razu i sos serowo-cebulowy gotowy.
Podawać z frytkami, ziemniaczkami czy samodzielnie z surówką.
Można zrezygnować z panierowania ryby i zrobić ją z piekarnika
Porady
Podawać z frytkami, ziemniaczkami czy samodzielnie z surówką.
Można zrezygnować z panierowania ryby i zrobić ją z piekarnika
Komentarze