RYBA W ZIEMNIACZANYCH ŁUSKACH

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Ryba w takich ''łuskach'' jest bardzo oryginalnym i smacznym daniem .

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 dowolne filety rybne
    > 3 średnie ziemniaki
    > jajko
    > mąka
    > sol ,pieprz, vegeta

Ryba w ziemniaczanych łuskach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RYBA W ZIEMNIACZANYCH ŁUSACH 1. Filety oprószamy z obu stron pieprzem, solą. Ziemniaki obieramy i> kroimy lub ścieramy na tarce na bardzo cienkie plastry. Jajko> rozkłucamy doprawiając vegeta . Filety obtaczamy w mące. Plastry> ziemniakow moczymy w jajku i nakladamy na jedna stronę ryby tworząc> ''łuske''. Na mocno rozgrzany olej kładziemy rybę strona z łuską> ziemniaczana. Na drugiej stronie szybko powtarzamy ta sama czynność.> Rybę smażymy na zloty kolor z obu stron. Jeżeli filet jest gruby> dopiekamy go w piekarniku jeszcze przez 6 min w 180 stopniach.

Porady

Świetnie smakuje roczywiscie razem z surówka z kiszonej kapusty

Komentarze

Podobne przepisy