Ryba w ziemniaczanych łuskach

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis na rybę trochę w innym wydaniu.

  • 40 min

Składniki:

  • trzy filety z tilapii lub innej białek ryby
    dwa średnie ziemniaki
    pieprz,sól
    1 jajko
    olej do smażenia
    dwie łyżki bułki tartej

Ryba w ziemniaczanych łuskach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z ryby przyprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w bardzo cieniutkie plasterki. Rybę obtaczamy w jajku.Z jednej strony obtaczamy w bułce tartej. Z drugiej strony układamy plasterki ziemniaków. Plasterki ziemniaka także obtaczamy w jajku i układamy na rybie tworząc łuskę. Smażymy na rozgrzanym oleju zaczynając od strony z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy