Ryba z grilla

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -1/2 kg ryby
    -1/2 cytryny
    -1 ząbek czosnku
    -kilka gałązek natki pietruszki
    -1 łyżka oliwy
    -sól
    -pieprz

Ryba z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną rybę opłukujemy i dokładnie osuszamy. Nożem na każdym boku ryby robimy nacięcia na głębokość 0,5 cm. Oprószamy solą i pierzem na zewnątrz i w środku. Do środka wkładamy 2 plasterki cytryny, przepołowiony ząbek czosnku i natkę. Smarujemy rybę oliwą. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy po 5 minut z każdej strony. Podajemy skrapiając resztą cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy