ryba z grilla

0 (0 ocen)

  • 45 min

Fajny sposób na rybę z grilla elektrycznego.

  • 45 min

Składniki:

  • wypatroszony pstrąg tęczowy
    2 łyżki masła
    3 ząbki czosnku
    marchewka
    koperek
    pieprz cytrynowy
    plasterki cytryny
    folia aluminiowa

Ryba z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dobrze myjemy. Wycinamy kawałki foli aluminiowej tak,aby zawinąć rybę. Układamy rybę na folii.
  • 2. Masło wkładamy do małej miseczki,dodajemy do niego drobno pokrojone ząbki czosnku i pokrojony koperek i mieszamy. Tak przygotowane masło wkładamy w brzuch wypatroszonej ryby.
  • 3. Rybę posypujemy dosyć mocno pieprzem cytrynowym i koperkiem. Do środka wkładamy również plasterki cytryny tak jak na zdjęciu. Na koniec na brzegu ryby możemy położyć pokrojoną w słupki marchewkę. Zawijamy rybę w folię.
  • 4. Grill rozgrzewamy dosyć mocno. Układamy na nim zawiniętą rybę i przykrywamy od góry grillem. Pieczemy na grillu około 20 minut aż ryba i marchewka zmiękną.

Porady

W ten sposób można też upiec rybę w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy