ryba z porem i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie rybne nie musi być nudne, z rybą można kombinować na wiele sposobów tak jak z kurczakiem. Tą wzbogaciłam porem, który nadał trochę ostrości i mozzarellą. Podałam je z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków i surówką colesław.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 filetów rybnych
    1 por (biała część)
    duża kulka mozzarelli
    łyżka masła
    jajko
    bułka tarta
    mąka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Ryba z porem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle i doprawić pieprzem. Mozzarellę pokroić na plasterki. Rybę natrzeć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Szybko obsmażyć na oleju na złoto. Przełożyć na blaszkę do pieczenia. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce pora i plasterek mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy