Danie rybne nie musi być nudne, z rybą można kombinować na wiele sposobów tak jak z kurczakiem. Tą wzbogaciłam porem, który nadał trochę ostrości i mozzarellą. Podałam je z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków i surówką colesław.
30 min
Składniki:
5 filetów rybnych
1 por (biała część)
duża kulka mozzarelli
łyżka masła
jajko
bułka tarta
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia
Ryba z porem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle i doprawić pieprzem. Mozzarellę pokroić na plasterki. Rybę natrzeć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Szybko obsmażyć na oleju na złoto. Przełożyć na blaszkę do pieczenia. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce pora i plasterek mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się rozpuści.
Komentarze