Ryba zapiekana ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybki i pyszny obiad

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 filetów z miruny lub morszczuka
    450 g mrożonego szpinaku
    50 g żółtego sera
    2 pomidory
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    sok z cytryny
    pól łyżeczki tymianku
    szczypta gałki muszkatałowej
    sól, pieprz

Ryba zapiekana ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić i odsączyć. Szpinak podsamżyć na maśle i doprawic solą, pieprzem, gałką, czosnkiem. Do naczynia żaroodpornego włożyć szpinak, a na nim ułożyć filety skropione sokiem z cytryny i oprószone solą oraz tymiankiem. Rybę przykrywamy pokrojonymi plastrami pomidorów, i posypujemy startym serem. Zapiekamy 20-30 min w 180 st

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy