Ryżotto z kurczakiem i zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

ryż, kurczak, cukinia, fasolka, brukselka i szczypiorek -całosc przepyszna!-polecam

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu białego
    1 podwójna srednia pierś kurczaka
    1 mała cienka cukinie
    kilka brukselek
    3 garście zielonej fasolki
    peczek świeżego szczypiorku
    1 mała cebula
    bazylia
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa do kurczaka
    olej, oliwa do smażenia

Ryżotto z kurczakiem i zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w w wodzie, odstawiamy do przestudzenia.
    Fileta kurczaka kroimy w kostkę , oprószamy przyprawa do kurczaka i podsmażany na rumiano na oliwie.
    Brukselkę i fasolkę chwile obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.
    Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
    Cukinię kroimy w talarki i dodajemy do cebuli, nastepnie dodajemy brukselkę z fasolką, Na sam koniec wrzucamy wcześniej podsmażonego kurczaka i opłukany, drobno posiekany szczypior.Przyprawiamy do smaku.
    Warzywa z mięsem mieszamy z ryżem, podajemy gorace,
    smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy