RYŻ ZIOŁOWY Z FASOLĄ I TWAROGIEM

0 (0 ocen)

  • 30 min

To danie wymyśliłam sama na potrzeby ,,czegoś na szybko,, :) Okazało się wyśmienite.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 torebki białego ryżu
    300 g fasolki szparagowej
    250 g tłustego twarogu
    2 łyżki masła
    cebula
    6 łyżek kukurydzy konserwowej
    ulubione zioła np. papryka, majeranek, tymianek itp.
    sól
    pieprz

Ryż ziołowy z fasolą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
  • 2. Twaróg podsmażyć na patelni z masłem, solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Fasolkę ugotować na miekko w osolonej wodzie.
  • 4. Ugotowany ryż podsmażyć na patelni, dodać ulubione zioła i doprawić do smaku. Można dodać trochę masła.
  • 5. Na łyżce masła zeszklić cebulę, dodac kukurydzę i całość wsypać do ryżu. Zamieszać.
  • 6. Na talerzu ułozyć warstwowo: ryż, na to porcja fasoli, na to twaróg. Gotowe.

Porady

Wedle preferencji twaróg można zastąpić innym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy