RYŻOWY MISZ MASZ

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryżowa mieszanka z warzywami w sam raz na obiad

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż w torebkach: 2 sztuki
    - kiełbasa cienka: 30 dekagramów
    - mrożony bukiet chiński: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - puszka kukurydzy: 0.5 sztuki
    - pieczarki: 4 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - przyprawa do chińskiego: 1 łyżka
    - zioła prowansalskie: 0.5 łyżeczki
    - olej: 2 łyżki

Ryżowy misz masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RYŻOWY MISZ MASZ 1. Ryż ugotuj prawie do miekkości. Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebule, oraz pieczarki pokrojone w półplasterki. Chwilę smaż razem, potem dodaj mieszankę chińską, smaż 10 minut, potem dodaj ryż i kukurydzę, dodaj przyprawy. Smaż 10-15 minut, często mieszaj, by się nie przypaliło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy