Rzodkiewkowe skrzaty

0 (0 ocen)

To wesoła, nie tylko wiosenna przekąska:) Idealna na dziecięce przyjęcie, jeśli chcemy by na stole było zdrowo i wesoło!

Składniki:

  • Składniki:
    • Duży pęczek rzodkiewek (około 12 sztuk),
    • Ok. 120 g białego sera,
    • Mały pęczek szczypiorku,
    • 1-2 łyżki śmietany,
    • Pieprz do smaku,
    • Sól do smaku,
    • Ziarenka pieprzu na oczy i buzię,
    • Sałata do dekoracji,

Rzodkiewkowe skrzaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane rzodkiewki 1. Rzodkiewki oczyszczamy, ucinamy część zieloną. Tak przygotowane płuczemy i osuszamy. Nastepnie przekrawamy je na połowy.
  • przygotowanie twarożku 2. Szczypiorek płuczemy, osuszmy i siekamy.
    Ser przekładamy na miseczkę. Dodajemy do niego posiekany szczypiorek, śmietanę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
  • przekładanie 3. Tak przygotowanym twarożkiem przekładamy przygotowane rzodkiewki.
    Na górnej części wykonujemy z sera „pompony”. Z ziarenek pieprzu wykonujemy oczy i buzię.
    Sałatę płuczemy, osuszamy i układamy na dno talerzyka. Na tak przygotowanej układamy rzodkiewkowe skrzaty. Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy