Rzodkiewkowo-serkowo-rybna przekąska z zieleniną

0 (0 ocen)

  • 10 min

Fajna wiosenna i nie tylko.

  • 10 min

Składniki:

  • rzodkiewka większe 6 sztuk
    serek śmietankowy 7 łyżek
    szczypiorek posiekany 2 łyżki
    rzeżucha posiekana 2 łyżeczki
    sól i pieprz (do smaku)
    dorsz wędzony 6 łyżeczek
    sałata lodowa liść 1 sztuka

Rzodkiewkowo-serkowo-rybna przekąska z zieleniną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowania 1. Rzodkiewki i sałatę myjemy, osuszamy. Z rzodkiewek odcinamy kapelusze - 1/3 od góry. Możemy zostawić w kapeluszach troszkę części zielonych łodyg.

    W rzodkiewkach wydrążamy łyżką (do melona - arbuza) trochę miąższu.

  • 2. Serek śmietankowy łączymy z posiekanym szczypiorkiem i rzeżuchą. Doprawimy solą i pieprzem. Rzodkiewki nadziewamy serowo-zielonym farszem do poziomu, następnie nakładamy kawałek sałaty, a na niego ponownie łyżeczkę farszu. Na końcu nakładamy porcję (około łyżeczki) wędzonego dorsza i przykrywamy kapeluszem.....

Komentarze

Podobne przepisy