1.Piersi kroimy w drobną kostkę . Dodajemy sól ,pieprz ,czosnek granulowany i sos sojowy .
2.Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy przez 20 minut.
3.Smażymy mięso na łyżce oleju . Wyjmujemy mięso na talerz a na pozostały tłuszcz wrzucamy mieszankę chińską .Smażymy do momentu aż cała woda odparuje a warzywa będą chrupiące . Przyprawiamy solą ,pieprzem chili .
4.Mieszamy ryż ,mięso i usmażone warzywa . Doprawiamy do smaku według indywidualnego gustu.Czekamy aż farsz przestygnie .
5.Przygotowujemy papier ryżowy wg instrukcji na opakowaniu , nakładamy po łyżce farszu na każdy płat i zawijamy tak jak krokiety.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju .
6.Sajgonki muszą trochę przestygnąć ponieważ są bardzo gorące.
Komentarze