SAKIEWKI Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonałe danie na obiad i nie tylko.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 ćwiartek z kurczaka
    40 dag pieczarek
    1 duża cebula
    do panierowania:
    bułka tarta
    jajko
    mąka

Sakiewki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwkartki przekroić na pół.Oddzielić pałeczkę.Z pozostałosci wykrawamy kość.Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawą do kurczaka,czosnkiem, sól,pieprz. Odstawiamy aby mięso naszło.
    Pieczarki zetrzeć na grubej tarce przesmażyc na maśle.Cebulę kroimy w kosteczkę smażymy razem z pieczarkami.Farsz odprawić do smaku napełniać przygotowane mięso.Składać na pół.Obtaczać w mąka, jajko, bułka tartak.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec ok.40 minut aby doszły

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy