Sałata masłowa z sosem tuńczykowym

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kruche i chrupiące listki sałaty masłowej idealnie komponują się z kremowym sosem tuńczykowym.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałata masłowa, najlepsze będą środkowe listki

    sos:
    170 g tuńczyka w oleju lub sosie własnym
    2-3 łyżki majonezu
    2 fileciki anchois
    1-2 marynowane jalapeño
    pieprz kolorowy

    szczypiorek lub koperek do posypania

Sałata masłowa z sosem tuńczykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą sałatę rozkładamy na półmisku.
    Sos:
    Odsączonego tuńczyka miksujemy blenderem z majonezem, jalapeño i anchois. Doprawiamy do smaku mielonym kolorowym pieprzem.
    Sosem polewamy sałatę. Posypujemy szczypiorkiem lub koperkiem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy