Sałata z rzodkiewkami i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Duża porcja witamin, świetne połączenie smaku rzodkiewek, truskawek i octu balsamicznego.

  • 15 min

Składniki:

  • sałata ½ szt.
    rzodkiewki 1 pęczek.
    truskawki 100 g
    oliwki czarne 8 szt.
    szczypiorek posiekany 2 łyżki
    świeża bazylia
    SOS DO SAŁATKI:
    ocet balsamiczny 2łyżeczki
    oliwa z oliwek 4 łyżki
    sól do smaku
    pieprz świeżo mielony

Sałata z rzodkiewkami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i pozbawione szypułek truskawki kroję na cząstki. Umyte i oczyszczone rzodkiewki również kroję na cząstki. Truskawki i rzodkiewki przekładam do miski, dodaję pokrojone oliwki i posiekane świeże zioła. Wszystkie składniki sosu mieszam i ucieram do uzyskania jednolitej konsystencji. Sosem polewam sałatkę i delikatnie mieszam. Sałatkę wykładam na umyte, osuszone i porwane na kawałki liście sałaty.

Komentarze

Podobne przepisy