Sałatka „Cote d`Azur”

0 (0 ocen)

  • 45 min

Czas bobu się kończy, warto spróbować w takiej odsłonie. Oryginalny przepis na sałatę lodową lub zwykłą zieloną.

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g wyłuskanego bobu
    1 czerwona papryka
    miks sałat
    150 g tuńczyka w naturalnej zalewie
    kilka czarnych oliwek
    2 łyżki czerwonego octu winnego
    pół łyżeczki musztardy Dijon
    sól
    pieprz
    6 łyżek oliwy z oliwek

Sałatka „cote d`azur” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka „Cote d`Azur” 1. Bób blanszowałem we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, zahartowałem zimną wodą, wycisnąłem z jasnej skórki.

    Paprykę umyłem, oczyściłem, pokroiłem w paski. Sałatę opłukałem, porwałem na mniejsze kawałki. Tuńczyka podzieliłem na cząstki. Oliwki drobno pokroiłem.

    Ocet wymieszałem z oliwą, musztardą, solą i pieprzem, sos wymieszałem z pozostałymi składnikami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy