150 g drobnego makaronu (np muszelki)
1 średniej wielkości cukinia
250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych )
garść oliwek z pastą paprykową
150 g startej parzonej mozzarelli
150 g sera koziego ( roladka )
2 ząbki czosnku
pęczek koperku
50 ml oliwy z suszonych pomidorów
sól, pieprz
Sałatka jesienna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy.
Cukinię obieramy, kroimy w kostkę.
Pomidorki kroimy w ćwiartki, oliwki na pół ( w poprzek ). Wszystkie składniki przekładamy do miski, razem ze startą mozzarellą, pokrojonym w kostkę serem kozim i posiekanym koperkiem. Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek , sól, pieprz mieszamy, dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Komentarze