Sałatka jesienna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka jesienna

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g drobnego makaronu (np muszelki)
    1 średniej wielkości cukinia
    250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych )
    garść oliwek z pastą paprykową
    150 g startej parzonej mozzarelli
    150 g sera koziego ( roladka )
    2 ząbki czosnku
    pęczek koperku
    50 ml oliwy z suszonych pomidorów
    sól, pieprz

Sałatka jesienna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy.
    Cukinię obieramy, kroimy w kostkę.
    Pomidorki kroimy w ćwiartki, oliwki na pół ( w poprzek ). Wszystkie składniki przekładamy do miski, razem ze startą mozzarellą, pokrojonym w kostkę serem kozim i posiekanym koperkiem. Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek , sól, pieprz mieszamy, dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy