Sałatka Joanny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, łączyć smakowo składniki i w ten sposób tworzyćprzepyszne „wynalazki” dla męża i dziecka.

Składniki:

  • ● duży seler
    ● 40 dag śliwek węgierek
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● 2 łyżki cukru
    ● 9 łyżek majonezu
    ● sól

Sałatka joanny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE
    1. Umyty i obrany seler ścieramy
    na tarce o dużych
    oczkach. Śliwki myjemy, usuwamy
    pestki i kroimy w kostkę.
    Dodajemy cukier i odstawiamy,
    aż wytworzy się sok.
  • 2. Do naczynia wkładamy
    seler, śliwki, roztarty czosnek
    i natkę pietruszki. Dodajemy
    majonez, doprawiamy solą
    i delikatnie mieszamy.
  • 3. Przed podaniem przekładamy
    do salaterki, wierzch
    posypujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy