Sałatka Mazurska

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna sezonowa sałatka

  • 45 min

Składniki:

  • Pół kalafiora
    Pół brokuła
    4 jajka
    pęczek rzodkiewek
    2 pomidory
    1 cebula
    puszka kukurydzy
    serek wiejski
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

Sałatka mazurska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i brokuł gotujemy w osolonej wodzie aldente, jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i ostudzeniu kalafior i brokuł dzielimy na różyczki a jaja kroimy w grubszą kostkę. Pozostałe warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy puszkę kukurydzy , serek wiejski, 2 łyżki majonezu oraz sól i pieprz do smaku. Odstawiamy na 30 min aby sałatka nabrała smaku.

Porady

Pamiętaj aby kalafior i brokuł nie były zbyt rozgotowane.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy