Złota mazurska rybka na soczewicy

0 (0 ocen)

Pomyślmy życzenie, to naprawdę złote rybki. Piękne ,prawda.

Składniki:

  • 4 szt. sielawa
    1/2 szkl. soczewicy czerwonej
    1/2 szkl. soczewicy zielonej
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    1 ogórek małosolny
    1 łyżka koperku
    1 łyżeczka papryki słodkiej

Złota mazurska rybka na soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzuszki sielawy rozchylić i usunąć ości. Chwytamy za kręgosłup i łatwo wyciągamy.
    Obie soczewice ugotować osobno i ostudzić.
    Obie papryki pokroić w drobną kostkę i dodać ,zieloną do soczewicy zielonej ,a czerwoną do czerwonej.
    Do zielonej dodać pokrojony ogórek, i posiekany koperek, a czerwoną posypać zmieloną słodką papryką. Wymieszać.
    Na półmisku układamy soczewicę czerwoną i obok zieloną i na każdej stawiamy złotą rybkę.

Komentarze

Podobne przepisy