Sałatka owocowa z kruszonką miodowo-orzechową

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • 10 min

Składniki:

  • • 1 melon żółty
    • 1 mango
    • 1 pomarańcza
    • 1 banan
    • 10 orzechów włoskich
    • 3 łyżki płatków migdałowych
    • 2 łyżki miodu wielokwiatowego

Sałatka owocowa z kruszonką miodowo-orzechową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
  • 2. Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańcze pokrój w ćwiartki.
  • 3. Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki i całość posyp kruszonką orzechową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy