Sałatka owocowo warzywna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, lekka sałatka dla dbających o linię. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie

  • 20 min

Składniki:

  • Sałatka:

    sałata lodowa garść
    mandarynka 1 sztuka
    winogrona czerwone 4 sztuki
    granat kilka ziarenek
    ser feta 1/4 kostki
    płatki migdałowe do posypania
    sól i pieprz do smaku

    Sos balsamiczny:

    ocet balsamiczny 1 łyżka
    oliwa z oliwek 3 łyżki
    sól i pieprz do smaku

Sałatka owocowo warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i płuczemy. Mandarynki dzielimy na części, winogrona kroimy na pół. Ser feta kroimy w niewielką kostkę. Układamy na talerzu sałatę. Kładziemy mandarynkę, winogrona, ziarenka z około 1/4 granata, ser feta. Doprawiamy solą i pieprzem. Przy czym należy uważać z ilością soli, bo feta jest słona. Całość polewamy sosem balsamicznym: ocet balsamiczny doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzem, dodajemy oliwę. Na wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy