Sałatka "Ryżowa wyspa"

0 (0 ocen)

  • 30 min

To jedna z moich ulubionych sałatek , często gości na naszym rodzinnym stole.

  • 30 min

Składniki:


  • - makaron ryżowy - 0,5 kg
    - ogórki świeże - 5 szt.
    - czosnek - 3 ząbki
    - śmietana 18% - 1 łyżka
    - majonez - 2 łyżki

    ' Ryżowa wyspa '
    Informacje o przepisie:
    Liczba porcji: 10
    Przygotowanie: 30 min.
    Oczekiwanie: 30 min.

    Czytaj więcej: " Ryżowa wyspa " - przepisy na sałatki Winiary
    Follow us: Winiary on Facebook

Sałatka "ryżowa wyspa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody , wg. przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy.
    Studzimy.
    Ogórki obieramy.
    Ścinamy na tarce.
    Czosnek drobniutko siekamy.
    Wszystkie składniki mieszamy.
    Dodajemy śmietanę wymieszaną z majonezem.
    Doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy