Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ryż 100 g,
    tuńczyk w sosie własnym 2 puszki,
    kukurydza konserwowa 1 op,
    fasola czerwona konserwowa 1 puszka,
    ogórek konserwowy 5 szt,
    majonez 3 - 4 łyżki,
    sól,
    pieprz,

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić, kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną opłukać i odsączyć, ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki połączyć i wymieszać. Dodać majonez oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Ponownie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy