Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i bardzo sycąca.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 torebki ryżu
    -puszka rozdrobionego tuńczyka w oleju roślinnym
    -puszka kukurydzy
    -puszka groszku
    -3/4 szklanki drobno pokrojonych ogórków konserwowych
    -2 łyżki musztardy
    -łyżka majonezu
    -sól i pieprz

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Kukurydzę i groszek odsączyć na sitku. Ryż przełożyć do miski. Dodać kukurydzę, groszek, pokrojone ogórki i tuńczyka razem z olejem. Dokładnie wymieszać. Dodać musztardę, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje schłodzona w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy