Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka i łatwa do zrobienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    3 jajka
    tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
    5 łyżek majonezu
    cebula
    mała puszka kukurydzy
    sól, pieprz,
    1 kostka bulion warzywny
    natka pietruszki

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulion warzywny.
    Jajka gotujemy na twardo, cebulę siekamy drobno, a kukurydze odcedzamy.
    Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki.

Porady

Do sałatki można dodać pokrojone ogórki konserwowe, paprykę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy